به گزارش خبرنگار مهر، هدایت حاتمی، ظهر دوشنبه در همایش گرامیداشت بیست و دومین سالروز تاسیس کانون های مساجد در کرمانشاه که در محل مجتمع انتظار کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: مساجد باید کانون و مرکز تولیدات و محتوای فرهنگی باشند و یکی از اقدامات مهمی که میتواند در مساجد برگزار شود همین برگزاری منظم مراسم دهه محرم است که بتوانیم چون استانهای دیگر اجتماعات خوبی را در این ایام داشته باشیم.
وی افزود: البته استان کرمانشاه از دیرباز در عزاداری ابا عبدالله پیشتاز بوده و یک سبقه طولانی دارد.
معاون مدیریت توسعه و منابع انسانی استانداری کرمانشاه، مسجد را اولین پایگاه اسلام دانست و تقویت حضور جوانان در مساجد را در شرایط پر تلاطم کنونی کشور که دشمنان به دنبال تضعیف آن هستند ضروری دانست.
حاتمی، با اشاره به سطوح سرمایه اجتماعی یکی راههای توسعه کشور را همپیوندی که یکی از سطوح سرمایه اجتماعی است دانست و گفت: توسعه سرمایه اجتماعی در ادامه ایجاد ارتباط و همافزایی حاصل میشود و مساجد میتوانند نقش بسزایی در این مسئله داشته باشند.
وی به فرمایش پیامبر اکرم(ص) مبنی بر تاکید به با جماعت بودن اشاره کرد و آن را در جامعه ضروری دانست.
عدم حضور جوانان در مساجد آفت است
معاون استاندار کرمانشاه با طرح این سوال که «هماکنون مساجد ما چقدر جذاب هستند؟ و چقدر توانستهایم جوانان را به مسجد بکشانیم؟»، تاکید کرد: ما به عنوان کسانی که دغدغه جامعه اسلامی را داریم باید بیشتر کار کنیم و اگر هر روز توانستیم یک جوان را بیشتر از قبل به مسجد بکشانیم آنزمان میتوانیم بگوییم موفق بودهایم.
حاتمی، حضور کمتر جوانان در مساجد نسبت به سالهای گذشته را یک آفت دانست و گفت: کانونهای فرهنگی میتوانند سرمایه اجتماعی را که همان جذب جوانان است تقویت کنند و این با اجرای فیلم، تئاتر و اقدامات فرهنگی و هنرمندانه امکانپذیر است.
وی یادآور شد: باید ارزش های فرهنگی را تقویت کنیم و این خواست دولت تدبیر و امید است که در همه برنامهها فرهنگ نیز به کار گرفته شود.
معاون استاندار کرمانشاه، با بیان اینکه فضای مجازی هم فرصت و هم چالش دنیای کنونی است از حوزههای علمیه و واحدهای فرهنگی خواست که دست به تولید محتواهای فرهنگی بزنند.
حاتمی تصریح کرد: هماکنون تنها شش دهم درصد محتوای اینترنت مربوط به کشور ماست و این نشان میدهد که ما باید کار بیشتری در این زمینه انجام دهیم.
مساجد می توانند کارکردهای زیادی داشته باشند
وی با اشاره به آمار کانونها در روستاها که ۶۰ درصد کانونهای استان است گفت: این نشان میدهد که در شهرها کمتر کار کردهایم و باید ارشاد و کانونهای ساجد برنامهریزی بیشتری برای تقویت کمی و کیفی کانونها در شهرها نیز داشته باشند.
معاون مدیریت توسعه و منابع انسانی استانداری کرمانشاه، تاکید کرد: مساجد میتوانند کارکردهای زیادی داشته باشند ونیازمند این است که ما مقداری از کلیشه خارج شده و با همافزایی بین کانونها آنها را پایگاهی برای اقدامات فرهنگی کنیم.
وی افزود: ۳۶ سال از انقلاب سپری شده و با دشمنانی که داریم طبیعتا ما می خواهیم الگوی جدیدی را ارائه دهیم که نیازمند اقدامات فرهنگی پر رنگ است.
حاتمی گفت: با توجه به جریانات انتخاباتی سالهای اخیر که مقداری کشور دچار تنش شد، خوشبختانه هماکنون کشور در شرایط آرامی به سر میبرد که ما باید با ایجاد امید و نشاط در جامعه روز به روز آن را تقویت و سینه به سینه منتقل کنیم.
وی، کانونهای فرهنگی و مساجد را پایگاهی بین ملت، دولت و حاکمیت دانست و گفت: روحانیت و کانونهای مساجد نقش مهمی در تقویت این رابطه دارند و باید اهتمام کنند.
عدم اعتماد به دولت، از دلایل عدم توسعه کشور است
معاون استاندار کرمانشاه، عدم اعتماد مردم به دولت را یکی از دلایل عدم توسعه دانست و گفت: باید از پتانسیل مساجد برای این اعتمادسازی نیز بهره گرفته شود.
حاتمی بر تقویت و کیفی کردن کانونهای مساجد تاکید کرد و یکی از راهکارهای آن را تقویت کتابخانههای مساجد برشمرد و گفت: در این زمینه نیز باید خیرین را دعوت به همکاری کرد.
وی با انتقاد از هدیه کردن سالنامه در ابتدای سال از طریق نهادهای مختلف به یکدیگر تاکید کرد: امیدواریم کتاب جایگزین این سالنامهها شده و دوستان به یکدیگر کتاب هدیه دهند.
نظر شما